Välj en sida

Medlemskap

För att bli medlem i Väderöarnas Båtsällskap sätter ni in medlemsavgiften, som för närvarande är 150 kr till Bankgiro 5249-0026, eller betalar med Swish till nummer 123 330 63 47.

Lägg gärna ett mail till vår medlemsansvarig på medlem@vaderoarnasbatsallskap.se för att snabba på proceduren. Märk er inbetalning med namn, telefon, e-post och adress. Inom några veckor kommer ni få ett välkomstbrev på posten.

I samband med att ni betalar in medlemsavgiften till oss godkänner ni samtidigt vår GDPR Policy. För mer information se under rubriken GDPR på Klubben-sidan.

Vid frågor kontakta oss gärna via mail på adressen medlem@vaderoarnasbatsallskap.se.

 

Sjösättningsramp

Väderöarnas Båtsällskap har för ett antal år sedan på egen bekostnad anlagt en sjösättningsramp för småbåtar i hamnen i Hamburgsund.
Till rampen hör även en liten flytbrygga för att underlätta i- och upptagning. Rampen är flitigt utnyttjad och ett visst underhåll är nödvändigt. Kostnaden för att använda rampen är 80:- per tillfälle som betalas i bössa vid rampen eller via Swish till nummer 123 330 63 47.

 

Förmåner

Som medlem i Väderöarnas Båtsällskap finns ett flertal förmåner. Här följer några exempel:

 • Tidningen Båtliv 6 nummer per år.
 • Klubbstugan Möjlighet att hyra vår fin välutrustade klubbstuga.
 • Aktiviteter Trevliga aktiviteter året om, se aktiviteter.
 • Olycksfallsförsäkrad Som medlem är ni olycksfallsförsäkrade när ni utför arbete i klubbstugans område. Läs mer under http://vastkustensbf.se/Dokument/Forsakringsbesk_2017.pdf
 • Svenska Sjö Möjlighet ges att teckna en förmånlig båtförsäkring i båtorganisationens eget försäkringsbolag.100 kr går till klubben när du som medlem tecknar båtförsäkring i Svenska Sjö. Som medlem är du genom klubben olycksfallsförsäkrad när du är på klubbens område.
 • Svenska Båtunionen I och med att klubben tillhör Svenska Båtunionen har vi rätt till deras medlemserbjudande. Se mer på deras hemsida, www.batunionen.se/batklubbssupporten/medlemsformaner/
 • Västkustens Båtförbund Tack vare medlemskapet i Svenska Båtunionen har vi som medlemmar i Väderöarnas Båtsällskap även möjlighet att ta del av deras medlemsförmåner. För mer info se www.vastkustensbf.se/index.html
 • Båtförsäkringar De flesta försäkringsbolag ger medlemmar i VBS 10% rabatt på båtförsäkringar.

 

 • BoatSecure Erbjuder just nu våra medlemmar 40% rabatt på BoatSecures startpaket. Rabattkod: BSKVÄDERÖ. För mer information se deras hemsida, www.boatsecure.se.
 • Båtutbildning.se Här får ni 15% rabatt på kurser och utbildningar som exempelvis kustskepparintyget, båtkörkort, VHF-kurs, förarintyg och även distanskurser. Mer info finns på deras hemsida, www.batutbildning.se
 • GBM Marin AB Erbjuder medlemspriser på olika produkter i sitt sortiment. GBM kommer även att ha tidsbegränsade erbjudande på vissa varor som kommer publiceras på vår hemsida och Facebook. GBMs välsorterade butik hittar ni i Havstenssund.
 • HM Fastighetsservice & Hamburgö Café & Kiosk Specialerbjudande på vissa utvalda produkter till dig som medlem i Väderöarnas Båtsällskap. Håll utkik på vår Facebook-sida eller kontakta oss för aktuellt erbjudande.
 • Navigationsskolan erbjuder online-utbildningar till Förarintyget och Kustskepparintyget. Vid medlemskap i Väderöarnas Båtsällskap erhålls 20% rabatt. Utbildningar hittar ni på https://navigationsskolan.se/forarintyg/ respektive https://navigationsskolan.se/kustskepparintyg/ och rabatten erhålls genom att ni anger Väderöarnas Båtsällskap vi bokning.
 • Nordens Skeppshandel Erbjuder bland annat våra medlemmar 15% rabatt på båttillbehör.
 • Rocad Båtar utför de flesta reparationer och underhåll av båtar. De har även ett brett sortiment att beställa utrustning/reservdelar ifrån och är auktoriserad på Suzuki båtmotorer. De erbjuder även förmånligt pris på vinterförvaring i Kungshamn och krymplasttäckning av båtar. Kontakta dem på info@rocadboats.com för att höra vad för erbjudande som passar just dig.
 • West Coast Fishing Som medlem i Väderöarnas Båtsällskap har ni 10% rabatt på alla fiskeredskap (ange rabattkod Launch10).
  Vid köp av hummeragn erhålls 15% rabatt per hink och 20% vid köp av fler än fyra hinkar (ange Väderöarnas Båtsällskap vid beställning). Mer info på deras hemsida, http://westcoastfishing.nu
 • Svensk Turboservice AB, medlemmar hos Väderöarnas Båtsällskap erhåller 15% rabatt. http://www.turboservice.se/
 • Yachsafe, här erhåller ni 20% rabatt på larm och tillbehör om ni är medlem i Väderöarnas Båtsällskap, yachtsafe

klart.se

Nyheter

ANNORLUNDA STÖLD AV UTRUSTNING FÖR ATT RÄDDA LIV & MILJÖ. FJÄLLBACKA 5000-K1166222-23Natten mellan lördag – söndag 16-17 september gick 3 st personer i 18-25 års åldern ombord på Kustbevakningens fartyg 032 när de låg vid kaj i Fjällbacka nedanför gamla " badis". 3 st killar sågs när de gick och kände på dörrarna. De fick upp dörren till det som kallas bunkerstationen på fartyget. Där saknade personalen de så kallade "bajshandskarna". Används för hantering av utrustning för avloppstankar. Viktigt att veta är att tvätta händerna noga efter att man tagit i handskarna så man inte blir sjuk!!I samma utrymme tillgrep de även ett oljespillkit. En väska som används för att sanera oljespill. På däck stod det 2 st krabbburar. En av dessa tillgreps när de lämnade fartyget. Det som är väldigt illa med är att de även tillgrep en frälsarkrans! Den är märkt KBV 032 Lysekil. Viktigast nu är att sakerna kommer tillbaka! Kontakta Polisen Båtsamverkan Väst via mailen batsamverkan.vast@polisen .se eller polisen via 114 14 uppge gärna diarienummer 5000-K1166222-23 om du vet var sakerna ligger. Se bilder på det som saknas! Dela gärna i lokala grupper Fjällbacka - Norra Bohuslän / Tack Thomas Polisen Båtsamverkan Väst ... See MoreSee Less
View on Facebook
Nu på måndag 25/9 är det dags för Hummerfiske 🦞 och denna veckan innebär det redskapsförbud. Men snart kommer det åter att fyllas med båtar och folk ute på sjön. 🌊 Hummerfisket brukar även förknippas med höst och blåst så här kommer lite ”att tänka på”. ☔️ - Meddela någon att ni åker ut, vart ni planerar att åka och beräknad tid tillbaka. Då kan denna slå larm ifall dom inte får tag på er. - Ha på er flytväst 🛟 - Använd vattentät ficka till er mobil- Har ni en godkänd och registrerad VHF i båten så kolla hur ni använder denna, och hur man anropar på nöd. - Åk inte ut med livet som insats. Stanna hemma om det blåser! Ni sätter inte bara er själva i fara, utan även andra som kanske behöver rycka ut i nöd #SSRS🛟Lite ny/gamla fiskeregler inför säsongen:- Rymmningshål för att förhindra spökfiske. Rymningshålet skall finnas en i varje kammare/rum och ska vara utformat så att en cylinder eller rör om minst 15 cm i diameter kan föras igenom hålet. Rymningshålet ska hållas stängt med hjälp av en högst 3 mm i diameter tjock, enkel och obehandlad bomullstråd utan kärna- SumpningsförbudDu får inte hålla hummer i någon form av sumpningsanordning från den 1 februari och fram till hummerpremiären varje år.Hummer som utvecklat yttre rom i sumpningsanordningen ska omedelbart återutsättas.- MärkningFörutom att kulan skall vara väl märkt så rekomenderas det även att märka sin bur. Om ni tappar bort ert redskap eller liknande så kan denna då komma till rätta med hjälp att även buren är märkt. - AnmälanOm ni blir av med ert redskap, glöm inte bort att anmäla detta. För dyker redskapet upp senare under förbudstid så kan det bli att ni åker dit för tjuvfiske. Har ni någon fundering så ställ dem gärna i detta inlägg så ska vi försöka hjälpa er att svara 🙋‍♂️ ... See MoreSee Less
View on Facebook
Nu när regnet öser ner och hösten 🍂 närmar sig så börjar vi längta efter Väderöarnas Båtsällskap OKTOBERFEST 2023 🍻 där Håkan & Christers Musikquizzer kommer att stå för underhållning för 4e gången 🎶 . Superkul tycker ju vi 👏👏Bara 19 platser kvar så missa inte att anmäla er 🍻🎶Anmalan@vaderoarnasbatsallskap.se ... See MoreSee Less
View on Facebook

Väderöarnas båtsällskap

Väderöarnas båtsällskap